06-13819025 info@vlammendbhv.nl

BHV Ontruimingsoefening

Wat is een ontruimingsoefening?

Een ontruimingsoefening moet u zien als een generale repetitie van een ongeval of calamiteit in uw bedrijf.

Het is belangrijk om regelmatig een ontruimingsoefening te houden. Door deze oefening kunnen uw medewerkers, de BHV-ers en het hoofd BHV het ontruimingsplan in de praktijk brengen. Door onder begeleiding te oefenen en te evalueren komt u er achter wat er goed gaat en wat de verbeterpunten zijn. Ik kan dit proces begeleiden en  maak een schriftelijke rapportage van de evaluatie- en verbeterpunten.

Hoe ziet een ontruimingsoefening er uit?

Allereerst worden vooraf de doelstellingen vastgesteld. Met de BHV-ers wordt besproken hoe zij een ontruiming moeten begeleiden volgens de procedures. Daarna wordt een calamiteit in scene gezet en vindt de ontruimingsoefening plaats.

Na afloop van de oefening wordt alles geëvalueerd. Wat ging er goed, wat ging er minder goed en wat kan er verbeterd worden zodat u dit mee kunt nemen bij een volgende ontruiming(soefening) of voor de aanpassing van uw ontruimingsplan.

Omdat de wensen m.b.t. een ontruimingsoefening divers zijn kunt u dit met mij bespreken waarna ik een passende offerte zal maken. Neem contact met mij op via het contactformulier.